Vi är Markatta!

Markatta Musikteater gör musikföreställningar för barn, fyllda med dans, rörelse & teater. Markatta har sedan 1991 turnerat runt i snart varenda vrå av Sverige avlånga land där det finns barn. Skolor, daghem, bibliotek, teatrar konserthus och festivaler – ingen scen är för liten eller för stor för ett besök av Markattorna. Sedan vår start har vi gjort ett dussintal kritikerrosade föreställningar varav fyra på uppdrag av och tillsammans med Göteborgs symfoniker och Kungliga Filharmonikerna i Stockholm. Flera av föreställningarna har även gjorts som Barnradio på SR, och sedan givits ut på CD varav 2 har blivit nominerade till Grammis/Manifest (Footprint records)
 
Markatta har även besökt Malmö Symfoniorkester, Norrköpings Symfoniorkester, Gävle Symfoniorkester, Norrlandsoperan
I Norge: Kristiansands Symfoniorkester och Bergens Symfoniorkester
 
I Markatta är vi tre medlemmar; Ingrid Brännström, Lotta Sjölin Cederblom och Sanna Källman 
Alla är frilansande musiker och skådespelare i olika andra sammanhang samt rytmikpedagoger utbildade vid Göteborgs Musikhögskola, numera Högskolan för Scen och Musik.
 
Vi arbetar också pedagogiskt med världsmusik, rytmik och teater för barn och personal vid skolor och förskolor och i körer. Markatta erhåller sedan 1995 verksamhetsbidrag från Statens Kulturråd och har framhållits som en av Sveriges mest nyskapande och främsta skapare av intressant barnkultur.
 
Markatta har genom sina medlemmar en gedigen kunskap i den skandinaviska och haitiska folkmusiktraditionen. Dessa musikområden har alltid varit en konkret inspiration till vårt musikskapande och komponerande.
 
I samband med flera av föreställningarna erbjuds workshops för både barn och/eller vuxna.
CD + noter med sånger och ramsor ingår ofta som komplement och kan skickas ut i förväg.
Vi besöker sedan barngrupp och personal en eller flera gånger.
 

Ingrid Brännström


Ingrid sjunger, spelar dragspel & slagverk i MARKATTA och är medlem i sångensemblen Amanda. Hon sjunger nordisk folkmusik från jojk till koraler och kulning samt undervisar i skapande verksamhet, SKAVE och världsmusik vid Högskolan för Scen och Musik i Göteborg.

Sanna Källman


Sanna sjunger, spelar cello & slagverk i MARKATTA. Hon är också medlem i Sångensemblen Amanda. Sanna spelar även i stråkkvartett och har under ett flertal resor till Haiti studerat den sång och danstradition som finns där.

Lotta Sjölin Cederblom


Lotta sjunger spelar klarinett & slagverk i MARKATTA och har i många år ägnat sig åt världsmusik i grupperna ZigZag och Simbi. Hon har också ett förflutet i Sångensemblen Amanda, samt som skådespelare i Teater Albatross och Adas Musikaliska Teater.