Äventyrligheter

I Senegal, Västafrika finns en rik skatt av sånger och berättelser. Historieberättandet är medryckande och har en pedagogisk underton. Vi i Markatta blev nyfikna på denna rika tradition och bjöd in Adama Cissokho till Sverige för att tillsammans berätta om våra mest fantastiska äventyr och sjunga sånger, spela och dansa. Resultatet blev Äventyrligheter - en ratatouille av bästa slag för er att smaka på! 

Äventyrligheter är en interaktiv musik- och berättarföreställning för barn mellan 5 & 11 år där rösten och kroppen får vara med. Vi bjuder på sånger och berättelser om farliga flodhästar, att klättra upp i högsta trädet, om vild galopp på stranden och om att gå vilse på Ikea.

Det är 1000 mil mellan Senegal och Sverige, men berättelserna och utmaningarna, glädjeämnena och rädslorna är de samma. Vi har mycket att lära av varandra!

Följ med på Äventyrets stig………

Adama Cissokho är uppvuxen med den västafrikanska musiktraditionen i Casamance i södra Senegal. Hon är en jalimuso (musiker och sagoberättare) från den berömda griotfamiljen – Cissokho. Adama bär på en skatt av sånger och historier som hon generöst delar med sig av.

Fakta

Åldersgrupp: 5-11 år
Speltid: 45 min
Publik: 90 pers.
Scen: 6x5m
Bygg/Riv: 90/60min
El: 220V 10A
Mörkläggning önskas